Vårsolen (och regnet) hämtar med sig många NN evenemang

Våren är här och detta innebär en hel del NN evenemang. Det första evenemanget är redan nu på fredag 19.4, nämligen sitz tillsammans med ÖN. Eftersom sitzen Pampas vs. Nyland förra året var en succé har vi valt att köra på samma tema i år igen. Ifall det råkat sig så att man inte har en plats på sitzen är man mer än välkommen på eftersläppet.

Nästa vecka är det sedan dags att vara lite sportiga inom nationen och NN beger sig ut på en klättringsutflykt till Turun Kiipeilypalatsi den 23 april.

Att våren är här innebär också att det snart är vappen! Under vappen ordnas en hel del evenemang och ett av det viktigaste för NN är dragkampen mellan NN:s och ÖN:s styrelser som sker vid ån utanför stadshuset efter wapprodden. Kom med och heja på NN!

Detta år kommer NN också att ordna den traditionella Wappmiddagen tillsammans med ÖN och ÅSL samt Kåren. Middagen är en tillställning med snäppet snyggare klädsel och hålls för studenterna efter att man hälsat våren välkommen på Vårdberget. Sista dagen att anmäla sig är 21.4 så det lönar sig att anmäla sig och sina vänner direkt så att man inte missar denna fina middag. Efter middagen ordnas eftersläpp på Kåren dit även övriga är välkomna.

På första maj är det sedan dags för picninc på Vårdberget och NyläNNingar och VäNNer brukar samlas på ett och samma ställe, borde inte vara så svårt att hitta oss.

Efter att vappfirandet är över blir det genast dags för dammiddag den 3 maj, som nationens herrar ordnar för damerna. Denna middag är alltså endast för damer och herrarna betjänar oss troget. Så damer se till att anmäla er i tid så ni inte missar denna middag! Av erfarenhet kan sägas att denna middag är ett av de bästa evenemnagen som ordnas under året. Alla bör uppleva NNs dammiddag minst en gång och de som deltagit tidigare vet att det lönar sig att komma även detta år! 🙂

För att fira att vårens studier lider mot sitt slut brukar NN och ÅSNA ordna School’s Out-sitz. Detta år ordnas sitzen den 10 maj, mera information om anmälan och tema kommer senare. Håll ögonen öppna så att du inte missar denna populära sitz!

Det sista som vi NyläNNingar gör tillsammans före vi åker iväg var och en åt sitt håll, är att vi åker över till Sverige för att delta i Vårbalen i Uppsala. Platserna till detta evenemang har gått åt som smör i solen och i skrivande stund finns det ännu en ledig plats. Ifall du inte rymms med lönar det sig att anmäla intresse till nn@abo.fi eftersom det kan hända att det finns några extra platser. Det begränsade platsantalet beror nämligen på att det finns endast möjlighet att inkvartera 25 personer, men ifall en del av de anmälda ordnar egen inkvartering har vi möjlighet att åka en större grupp.

I väntan på sommaren!