Hedersmärkets design tävling

Det är dags att ordna en designtävling för nationens hedersmärke. Ni har en månad på er att skicka in era designer till oss. När tävlingen är avslutad röstas det fram en vinnare med hjälp av nationens medlemmar och styrelsen.
Designen som vinner kommer användas för att skapa hedersmärket.

När: 1.5- 31.5

Hur: Skicka in eran design till oss på nn@abo.fi antingen tecknad på papper eller digitalt. Använd er av Nylands lanskapsdjur och växter som inspiration.

Varför: Hedersmärket kommer att delas ut tillsammans med hedersmedlemskapet vid jubileum. Medlemskapet och märket tilldelas en person som valts av nationsmötet. Personen i fråga skall ha kontinuerligt jobbat för att främja nationens intressen.

Här är lite riktlinjer om hur designen kan se ut:
Designen ska vara inspirerad av nationens logo, Nylands landskapsvapen, landskapsväxt, djur, fågel eller fisk.


Enligt stadgorna är reglerna dessa:
”Hedersbandet ska vara 60 mm bred och till proportionerna i samma färger som nationsbandet. Hedersbandet är ett hellångt band som bärs av män över högra axeln innanför frackjackan och av kvinnor över vänstra axeln med märket mitt på bröstet. Märket på bandet ska vara ca. 50 mm i diameter och ska alltid vara fäst på hedersbandet. På bandet får inte fästas andra märken.”


Inspirationsbild på hur ett hedersmärke kan se ut från varsinaissuomalainen osakunta

Inspirationsbild från Helsingin yliopiston Savolainen osakunta

Lycka till i tävlingen!